fbpx

Aktuellt

Ta del av mPowerments senaste nyheter och händelser. Här delar vi även med oss av nyttiga tips och idéer utifrån våra samlade erfarenheter.

MSB TECKNAR RAMAVTAL MED MPOWERMENT


12 februari, 2019 av Linda Magnusson

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har valt att teckna ramavtal gällande medieträning med mPowerment Scandinavia AB.

- Det ska bli spännande att jobba med MSB:s medarbetare, som så ofta befinner sig i akuta situationer där snabb och korrekt kommunikation kan vara avgörande för utfallet. Vi vill bidra till ett tryggare samhälle. Det här samarbetet är en del i det, säger Linda Magnusson som ansvarar för mPowerments tjänster inom medieträning och kriskommunikation.

Utvecklar samhällets förmåga att hantera kriser

MSB är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Arbetet sker tillsammans med många andra – kommuner, landsting, myndigheter och organisationer.

”Media är en viktig kanal för kontakten och kommunikationen mellan MSB och medborgare, politiska företrädare och andra myndigheter. För att medias rapportering om vår verksamhet ska fungera på bästa sätt, är det av stor vikt att media snabbt får tillgång till korrekt information och att medarbetare vid MSB är förberedda för mötet med media”, skriver MSB.

- Sedan 2009 har vi utvecklat krishanteringsförmågan hos en stor del av aktörerna i det svenska krishanteringssystemet. Vi är glada att ha fått förtroendet att stärka MSB inom kommunikationsområdet, som ett led i vår ambition att bidra till ett tryggare samhälle, säger Carl Magnusson, VD på mPowerment Scandinavia AB.

Både teoretisk utbildning och praktisk träning

Medieträningen syftar till att ge MSB:s medarbetare och insatspersonal kunskaper om medielandskapet, hur det styrs och fungerar, samt att förbereda utpekade talespersoner så att de känner sig trygga i att företräda MSB i media. Utbildningarna omfattar både teori och praktiska övningar, på grund- och fortsättningsnivå, samt train the trainer-kurser för kommunikatörer.

- Det känns extra kul att vårt utbildningsupplägg har fått det högsta omdömet ”Utmärkt”. Det innebär att vårt upplägg bedöms ge ett betydande mervärde till MSB, säger Linda Magnusson.

MSB har tecknat ramavtal med mPowerment och ytterligare en leverantör. Avtalet sträcker sig över två år med option på två års förlängning.

Läs mer om våra tjänster inom medieträning.

Fler inlägg

Visa fler inlägg

Vill du jobba med oss?

Håll dig uppdaterad!

Få konkreta råd och praktiska tips direkt i mejlen – Prenumerera på vårt inspirationsbrev!